Altera Jiří: Zpracování masa & Domácí zabijačka

Naše cena: 666,- Kč
(sleva 15 % - ušetříte 118 Kč)
Autor: Altera Jiří
Druh vazby: Knihy - vázané
Počet stran: 238
Rozměr: 168 x 237 mm
Vydáno: 2024-11-13
Stav: Skladem v externím skladu
Datum odeslání: Do týdne
ISBN: 978-80-88306-30-6
EAN: 9788088306306
Nakladatelství: Nakladatelství Brázda, s.r.o.

Příručka pro všechny, kteří se chtějí dozvědět více o mase i možnostech jeho zpracování, rozšířit svůj sortiment výrobků či jen si v domácích podmínkách zkusit něco nového. Kniha srozumitelně popisuje vlastnosti masa i pochody, které v něm probíhají. Ty ovlivňují nejen kvalitu, konzistenci, chuť i vůni masa, ale také pokrmů a výrobků z něj připravených. Podrobně se věnuje i surovinám, zařízením a postupům používaným při zpracování masa (jatečnictví, bourání a vykosťování masa, používaným obalům) a jeho uchovávání (tepelné opracování, solení, uzení). Přínosný je podrobný tabulkový přehled nejrůznějších závad a jejich příčin, které mohou vznikat při porážení, opracování masa i přípravě masných výrobků. Důležitá kapitola se věnuje domácí zabijačce prasete a přípravě zabijačkových výrobků. Závěrečná část knihy přináší receptury a postupy přípravy různých druhů masných výrobků (jaternic, jelítek, tlačenek, játrových výrobků, párků, klobás, salámů měkkých i trvanlivých, uzených mas, masových konzerv).




