Jasminka.cz - internetové knihkupectví Položek v košíku položek v košíku 0 0
Vyhledávání:

Hlavní stránka > Zpracování masa & Domácí zabijačka



Altera Jiří: Zpracování masa & Domácí zabijačka


Altera Jiří: Zpracování masa & Domácí zabijačka Doporučená cena: 784,- Kč
Naše cena: 666,- Kč
(sleva 15 % - ušetříte 118 Kč)

Autor: Altera Jiří
Druh vazby: Knihy - vázané
Počet stran: 238
Rozměr: 168 x 237 mm
Vydáno: 2024-11-13
Stav: Skladem v externím skladu
Datum odeslání: Do týdne

ISBN: 978-80-88306-30-6
EAN: 9788088306306
Nakladatelství: Nakladatelství Brázda, s.r.o.
Sdílet na Facebook Sdílejte na Facebooku


Příručka pro všechny, kteří se chtějí dozvědět více o mase i možnostech jeho zpracování, rozšířit svůj sortiment výrobků či jen si v domácích podmínkách zkusit něco nového. Kniha srozumitelně popisuje vlastnosti masa i pochody, které v něm probíhají. Ty ovlivňují nejen kvalitu, konzistenci, chuť i vůni masa, ale také pokrmů a výrobků z něj připravených. Podrobně se věnuje i surovinám, zařízením a postupům používaným při zpracování masa (jatečnictví, bourání a vykosťování masa, používaným obalům) a jeho uchovávání (tepelné opracování, solení, uzení). Přínosný je podrobný tabulkový přehled nejrůznějších závad a jejich příčin, které mohou vznikat při porážení, opracování masa i přípravě masných výrobků. Důležitá kapitola se věnuje domácí zabijačce prasete a přípravě zabijačkových výrobků. Závěrečná část knihy přináší receptury a postupy přípravy různých druhů masných výrobků (jaternic, jelítek, tlačenek, játrových výrobků, párků, klobás, salámů měkkých i trvanlivých, uzených mas, masových konzerv).

 

Zatím nikdo nehodnotil.

Hodnotit
Hodnocení knihy

Počet hvězdiček

Jméno:
Hodnocení:
Zrušit





© 2000 - 2025 Jasminka.cz