Jasminka.cz - internetové knihkupectví Položek v košíku položek v košíku 0 0
Vyhledávání:

Hlavní stránka > Kuchařky, diety > Herbář aneb příroda ve vaší kuchyni



Bednářová Jaroslava: Herbář aneb příroda ve vaší kuchyni


Bednářová Jaroslava: Herbář aneb příroda ve vaší kuchyni Doporučená cena: 429,- Kč
Naše cena: 365,- Kč
(sleva 15 % - ušetříte 64 Kč)

Autor: Bednářová Jaroslava
Druh vazby: Knihy - vázané
Počet stran: 328
Rozměr: 176 x 241 mm
Vydáno: 2018-09-24
Stav: Skladem v externím skladu
Datum odeslání: Do týdne

ISBN: 978-80-7546-173-5
EAN: 9788075461735
Nakladatelství: Fortuna Libri, spol.s r. o.
Sdílejte na Facebooku


Když se prolne svět starých apatykářů a lékařů se světem kuchařů, přidají se k nim botanici a mistři malíři, vznikne kniha pro radost všem dnešním zvídavým mlsounům a ctitelům říše rostlin. Rostliny jako jídlo, rostliny jako lék – dvě samozřejmá spojení, která tvoří jeden celek. Apatyka na talíři se snaží ukázat, jak moc je tato sounáležitost těsná. Tak může někoho překvapit, že – bršlice kozí noha není otravný plevel na zahradě, ale je to tradicí uznávaný lék s diuretickými a krev čistícími účinky, který chválí i abatyše Hildegarda, a navíc si na bršlici pochutnáme v polévce, karbanátcích nebo pomazánce; – meloun patří nejen do žaludku, ale také jako zkrášlovací prostředek na tvář „škaredých slečen, neboť krásné toho nepotřebují“, jak říká P. O. Matthioli, autor proslulého herbáře; – chmel není jen zásadní surovina do piva nebo pro farmaceutický a kosmetický průmysl, ale dříve se mladé chmelové výhonky z jara prodávaly na trzích a jako chřest jej připravovala i Magdalena Dobromila Rettigová; – jetel není jenom pícnina, ale také surovina na květový jetelový med a součást méně obvyklých špenátů.

 

Zatím nikdo nehodnotil.

Hodnotit
Hodnocení knihy

Počet hvězdiček

Jméno:
Hodnocení:
Zrušit





© 2000 - 2024 Jasminka.cz