Jasminka.cz - internetové knihkupectví Položek v košíku položek v košíku 0 0
Vyhledávání:

Hlavní stránka > Esoterika > Parabible: Tisková zpráva o našem prezidentovi Ježíši z Nošovic

Flek Alexandr: Parabible: Tisková zpráva o našem prezidentovi Ježíši z Nošovic

Flek Alexandr: Parabible: Tisková zpráva o našem prezidentovi Ježíši z Nošovic Doporučená cena: 299,- Kč
Naše cena: 269,- Kč
(sleva 10 % - ušetříte 30 Kč)

Autor: Flek Alexandr
Druh vazby: Knihy - flexo
Počet stran: 190
Rozměr: 150 x 190 mm
Vydáno: 2018-11-22
Stav: Skladem v externím skladu
Datum odeslání: Do týdne

ISBN: 978-80-87282-40-3
EAN: 9788087282403
Nakladatelství: Rosa Media s.r.o.
Sdílejte na Facebooku

Parabible: Tisková zpráva o našem prezidentovi Ježíši z Nošovic je aktuální, místy až provokativní biblickou parafrází. Dávný příběh o Ježíši Nazaretském zasazuje do kulis současného Česka, především ale staví dnešního čtenáře před nově obnažené pointy dávných evangelijních příběhů a výroků. Jak v předmluvě uvádí prof. Martin C. Putna, v Parabibli jde o rozlousknutí jádra biblických textů ze slupky jejich dobového kontextu a o jejich nové „zabalení“ do současné literární formy. Evangelický teolog Alexandr Flek je známý jako překladatel Bible21, bestselleru roku 2009. Tentokrát ale namísto snahy o maximální přesnost překladu volí jiný přístup: aktualizované převyprávění. Reflektuje tak původní záměr biblického textu: vyprovokovat čtenáře k reakci, překvapit, konfrontovat, rozesmát nebo rozčílit. Parabible je tedy dílčí, zaujatou, subjektivní, ale vážně míněnou odpovědí na otázku: Jak by mohl vypadat Ježíšův příběh, kdyby se odehrál dnes. Kdykoli čtu Parabibli, mám lepší den. Adam Borzič, básník, překladatel a terapeut Nově jsem pochopil význam slov, která jsem slyšel už stokrát. Geniální, místy přímo Boží! Bonaventura Ondřej Čapek, františkán Má to grády! Sveťo Korbeľ, frontman kapely Slobodná Európa

Zatím nikdo nehodnotil.

Hodnotit