Jasminka.cz - internetové knihkupectví Položek v košíku položek v košíku 0 0
Vyhledávání:

Hlavní stránka > Proč se klepou řízky - Chemie v kuchyni



Mikeš Vladimír: Proč se klepou řízky - Chemie v kuchyni


Mikeš Vladimír: Proč se klepou řízky - Chemie v kuchyni Doporučená cena: 298,- Kč
Naše cena: 253,- Kč
(sleva 15 % - ušetříte 45 Kč)

Autor: Mikeš Vladimír
Druh vazby: Knihy - vázané
Počet stran: 184
Rozměr: 139 x 207 mm
Vydáno: 2023-02-14
Stav: Skladem v externím skladu
Datum odeslání: Do týdne

ISBN: 978-80-7675-086-9
EAN: 9788076750869
Nakladatelství: Dokořán s. r. o.
Sdílet na Facebook Sdílejte na Facebooku


Příprava jídla a jeho konzumace je pro většinu z nás oblíbenou činností. Ne nadarmo vychází neustále velké množství nejrůznějších kuchařských knih plných tradičních či experimentálních receptů. Vaření je však především chemický proces, a má proto s chemií mnoho společného. V knize žádné nové recepty nenajdete, zato se dozvíte o potravinách spoustu zajímavostí – od jejich chemického složení pres důvod klepání řízku až po to, proč si červ vybere vždy to nejkrásnější jablko. Nemalý prostor je věnován také nejrůznějším chemickým látkám (lidově zvaným „éčka“), které se do potravin přidávají. Autor, profesor biochemie, je neobhajuje, ale uvádí na pravou míru některé názory na jejich přehnanou nebezpečnost.

 

Zatím nikdo nehodnotil.

Hodnotit
Hodnocení knihy

Počet hvězdiček

Jméno:
Hodnocení:
Zrušit





© 2000 - 2024 Jasminka.cz