Minoglio Andrea: Jídlo, odkud a jak se dostává na náš stůl
Doporučená cena: 329,- Kč
Naše cena: 280,- Kč
(sleva 15 % - ušetříte 49 Kč)
Autor: Minoglio Andrea
Druh vazby: Knihy - vázané
Počet stran: 72
Rozměr: 246 x 307 mm
Vydáno: 2022-06-16
Stav: Skladem v externím skladu
Datum odeslání: Do týdne
ISBN: 978-80-7508-743-0
EAN: 9788075087430
Nakladatelství: LINGEA s.r.o.
Sdílejte na Facebooku
Jídlo umí vyprávět spousty pozoruhodných příběhů. V této knížce děti objeví ty nejzajímavější z nich. Dozví se, jak dlouhou cestu musí jídlo absolvovat, než se dostane na váš stůl. Knížka podává jasné a názorné výklady, doplněné o krásné ilustrace, jejichž prostřednictvím zjistíte, kde a jak se pěstují či získávají jednotlivé suroviny, jaké postupy se uplatňují při jejich zpracování a jak se z nich vyrábí produkty, které potom jíme nebo pijeme. Kniha představuje čokoládu, čaj, med, rýži, sýr, arašídové máslo, cukrovou vatu a další. Věděli jste například, že pravá vanilka, jejíž chuť znáte ze sladkostí, se vlastně získává z jedné orchideje? Že popcorn, který rádi chroupete třeba v kině, jsou zrnka kukuřice, která doslova explodovala horkem? Nebo že hlavními opylovači ananasovníku v přírodě jsou kolibříci?
Zatím nikdo nehodnotil.