Ouhrabková Zuzka: Zkvašeno - Kvašení není raketová chirurgie!
Doporučená cena: 598,- Kč
Naše cena: 508,- Kč
(sleva 15 % - ušetříte 90 Kč)
Autor: Ouhrabková Zuzka
Druh vazby: Knihy - paperback
Počet stran: 310
Rozměr: 211 x 240 mm
Vydáno: 2023-06-06
Stav: Výprodej - poslední kusy
Datum odeslání: viz. obchodní podmínky
ISBN: 978-80-7565-939-2
EAN: 9788075659392
Nakladatelství: Nakladatelství JOTA, s.r.o.
Sdílejte na Facebooku
Máte touhu začít a nevíte, z jakého konce to vzít? Nebo už jste něco zkusili, ale nedaří se? Udělejte to jednoduše. Kvašení a kysání patří pravděpodobně k nejstaršímu způsobu konzervace jídla a získávání nových chutí. Jen si představte toho pračlověka, který nechal stát omylem přes den obilnou kaši v teple, napršelo mu do nasbíraných malin nebo zapomněl rybičky v nádobě s mořskou vodou a našel je až za pár týdnů. Zvědavý pračlověk ochutnal (v případě nakvašené kaše ji teda ale ještě musel upéct) a ejhle – objevil malinové víno, rybí omáčku a kváskové pečivo. A to je právě jedno z kouzel kvašení – na domácí přípravu nepotřebujete moc věcí, nic extra nemusíte umět a možnosti jsou tak široké, že určitě najdete něco, co vám bude chutnat. Nebojte se selhat a hlavně se do toho pusťte. S touto knihou získáte představu o tom, co znamená živit člověka i jeho mikroby, jak si připravovat smysluplné a široce využitelné fermenty a sestavovat z nich plnohodnotné pokrmy. Cílem každého receptu pak je, aby jídlo hotové do pár minut bylo i chuťově bohaté, plné textur a vůní a bylo synbiotické, čili aby obsahovalo zásadní podíl doporučené denní porce vlákniny a zároveň i živé mikroorganismy. Vláďa i Zuzka toto téma doslova žijí každý den už více než deset let a předkládají své zkušenosti s oblíbenými fermenty a recepty, bez kterých už si svoje každodenní jídlo nedovedou představit
Zatím nikdo nehodnotil.