Jasminka.cz - internetové knihkupectví Položek v košíku položek v košíku 0 0
Vyhledávání:

Hlavní stránka > Čtyři roční období na talíři


 

 


Sapík Jaroslav, Babica Jiří: Čtyři roční období na talíři


Sapík Jaroslav, Babica Jiří: Čtyři roční období na talíři Doporučená cena: 349,- Kč
Naše cena: 314,- Kč
(sleva 10 % - ušetříte 35 Kč)

Druh vazby: Knihy - vázané
Počet stran: 192
Rozměr: 175 x 250 mm
Vydáno: 2016-10-14
Stav: Skladem v externím skladu
Datum odeslání: Do týdne

ISBN: 978-80-7281-509-8
EAN: 9788072815098
Nakladatelství: EMINENT - Ing. Jiří Kuchař
Sdílejte na Facebooku


Životním posláním autorů této jedinečné knihy je vaření. Poprvé se potkali v roce 1978, na Václavském náměstí v kuchyni hotelu Ambassador, kde byl Jaroslav šéfkuchařem a Jiří k němu nastoupil jako kuchařský talent. „Byl to náš progresivní elév,“ vzpomíná nestor českých kuchařů a jeho kolega doplňuje: „Už tehdy jsem si uvědomil, že se pro tohle povolání narodil.“ Jejich životní cesty se pak obloukem osudově protnuly na Barrandově. Čtyři roční období jsou jejich prvním společným knižním projektem. Jaroslav Sapík, špička v kuchařském oboru a propagátor české kuchyně doma i v zahraničí, vaří pro širokou veřejnost a hlavně pro hosty ve svojí rodinné restauraci. Jiří Babica je jeden z našich nejoblíbenějších televizních kuchařů a jeho doménou je vaření určené pro všechny. „Vždycky jsem chtěl, aby si moje recepty zvládnul připravit každý doma sám a měl z vaření radost.“ Rytmus střídajících se ročních období provází i jejich společnou knihu a lahodně se vine celým rokem. Používají při tom hodně surovin, které jsou v dané roční době přirozeně dostupné a patří do ní. K jaru patří kozí sýr, mladé telecí nebo šťovík, k létu třešně a ryby, k podzimu švestky a zvěřina – a zima, to je samozřejmě česká zabijačka. Pokud tomu rozumíte, stane se vám tato kniha radostí i inspirací.

 

Zatím nikdo nehodnotil.

Hodnotit
Hodnocení knihy

Počet hvězdiček

Jméno:
Hodnocení:
Zrušit


 

 

 

Ks:

 

 

 

 

© 2000 - 2020 Jasminka.cz