Jasminka.cz - internetové knihkupectví Položek v košíku položek v košíku 0 0
Vyhledávání:

Hlavní stránka > Pivovarství - teorie a praxe výroby piva



kolektiv autorů: Pivovarství - teorie a praxe výroby piva


kolektiv autorů: Pivovarství - teorie a praxe výroby piva Doporučená cena: 2800,- Kč
Naše cena: 2380,- Kč
(sleva 15 % - ušetříte 420 Kč)

Autor: kolektiv autorů
Druh vazby: Knihy - vázané
Počet stran: 920
Rozměr: 179 x 261 mm
Vydáno: 2022-10-25
Stav: Skladem v externím skladu
Datum odeslání: Do týdne

ISBN: 978-80-87109-77-9
EAN: 9788087109779
Nakladatelství: Havlíček Karel JUDr. - Havlíček Brain Team
Sdílejte na Facebooku


Kniha „Pivovarství“ pojednává v šestnácti kapitolách o celém procesu výroby piva. První kapitola se zabývá surovinami potřebnými pro výrobu piva (slad, chmel a chmelové produkty, voda a pomocné suroviny). Separátní kapitola je věnována pivovarským kvasinkám. Stěžejní část publikace tvoří kapitoly, v nichž je podrobně popsána výroba piva od přípravy mladiny na varně, přes hlavní kvašení a dokvašování, filtraci (včetně odstřeďování a membránových technik) až po pasteraci a stáčení. V knize jsou porovnávány vlastnosti různých druhů piv, fyzikálně-chemická a senzorická stabilita piva, vysvětlen proces stárnutí piva a hodnocení jeho jakosti. Samostatné kapitoly se zabývají enzymy důležitými pro výrobu piva, mi krobiologií pivovarské výroby, řízením jakosti, hygienou a sanitací výrobních zařízení, energetickým hospodářstvím a problematikou odpadních vod a emisí. Závěr knihy je věnován zdravotním aspektům piva. Jednotlivé kapitoly jsou většinou zahájeny krátkým přehledem historického vývoje, následují teoretické základy, přehled používaných technologií včetně inovací, laboratorní kontroly apod. Každá kapitola je doplněna velmi bohatým seznamem literárních citací. Kniha je rozsahem a pojetím určena studentům bakalářského, magisterského a doktorského studia pivovarství, dále pivovarským odborníkům a v neposlední řadě i nadšencům z řad laické veřejnosti, kteří se chtějí o tradičním českém oboru dozvědět více podrobností. Autoři opět doplnili jednotlivé kapitoly o aktuální informace týkající se nových technologií, zařízení a vědeckých poznatků včetně odkazů na nové zdroje informací. Osvědčená struktura publikace však zůstává zachována.

 

Zatím nikdo nehodnotil.

Hodnotit
Hodnocení knihy

Počet hvězdiček

Jméno:
Hodnocení:
Zrušit


Nabízené knihy od stejného autora(autorky):
kolektiv autorů: 100 pokladů České republiky: Hrady a zámky
kolektiv autorů: 100 pokladů naší planety: Hrady a zámky
kolektiv autorů: 100 pokladů naší planety: Města
kolektiv autorů: 1000 slov a obrázků
kolektiv autorů: 112 věcí, které byste měli stihnout před smrtí
kolektiv autorů: 1: 70T(125)-Vysokomýtsko, Skutečsko (cyklomapa)
kolektiv autorů: 20 úžasných divů přírody
kolektiv autorů: 20 úžasných divů světa
kolektiv autorů: 25 let české transformace
kolektiv autorů: 30 minut v kuchyni - Chutně, snadno a bez námahy aneb více než 80 receptů,
kolektiv autorů: 30 minut v kuchyni - Levně, rychle a s chutí aneb více než 80 receptů, kter
kolektiv autorů: 30 minut v kuchyni - Rychle, jednoduše a bez nádobí aneb 95 chutných recept
kolektiv autorů: 305 zajímavých zapojení - 2.díl
kolektiv autorů: 444 historických měst a městeček České republiky
kolektiv autorů: 50 experimentů na doma i na chatu
kolektiv autorů: 50 věcí, které jsem ti měla říct - Rady do života
kolektiv autorů: 52 úžasných víkendů
kolektiv autorů: A2 Key 2 Student´s Book without Answers
kolektiv autorů: Aargh! 13 - komiksový sborník
kolektiv autorů: Aargh! 22 - komiksový sborník
kolektiv autorů: LEGO® DREAMZzz™ Cooper v akci!
kolektiv autorů: LEGO® Harry Potter™ Souboj s mozkomory
kolektiv autorů: LEGO® NINJAGO® Císařský bojovník
kolektiv autorů: LEGO® Star Wars™ Mandalorianští bojovníci
kolektiv autorů: N&N Czech-German Bookmag winter & spring 2023/2024



© 2000 - 2024 Jasminka.cz