Jasminka.cz - internetové knihkupectví Položek v košíku položek v košíku 0 0
Vyhledávání:

Hlavní stránka > Zdravý životní styl > Kuchařka pro zdravé střevo


 

 


Frej David, Weinerová Kateřina: Kuchařka pro zdravé střevo


Frej David, Weinerová Kateřina: Kuchařka pro zdravé střevo Doporučená cena: 299,- Kč
Naše cena: 269,- Kč
(sleva 10 % - ušetříte 30 Kč)

Druh vazby: Knihy - paperback
Počet stran: 152
Rozměr: 124 x 210 mm
Vydáno: 2020-05-20
Stav: Skladem v externím skladu
Datum odeslání: Do týdne

ISBN: 978-80-7281-555-5
EAN: 9788072815555
Nakladatelství: EMINENT - Ing. Jiří Kuchař
Sdílejte na Facebooku


Trápí vás únava, zažívací obtíže, poruchy stolice, kožní vyrážky, páchnoucí pot, bolesti, omezení pohybu či výkyvy nálad? Už starověcí lékaři věděli, že nemoci začínají ve střevech a že léčba musí začínat právě tam. Moderní věda jejich myšlenky rozvinula. Tato kniha vysvětluje, jak je možné pomocí zdravé střevní mikroflóry stimulovat imunitu, zlepšit zdravotní stav, podpořit tvorbu vitaminů a prospěšných mastných kyselin a předcházet nemocem, jako jsou alergie, astma, cukrovka, migrény, nespavost, obezita, psychické poruchy, nemoci srdce, demence a rakovina, nebo snížit jejich riziko. Zmíněná onemocnění mají svůj počátek v propustném střevu a také v dysbióze, nerovnováze ve složení střevní flóry. Nejjednodušším způsobem, jak problémům předejít, je přizpůsobit stravu. Zdravá střevní sliznice totiž nepropouští toxické látky, a tak rozvoji těchto nemocí brání. Ve zdravém střevě se také tvoří důležité neurotransmitery, například známý „hormon štěstí“ serotonin, který výrazně podporuje psychiku. Tato publikace obsahuje recepty na snídaně, svačiny, polévky i hlavní jídla, zajímavou část tvoří saláty a dezerty. Ukazuje, jak připravit jídla s houbami různými způsoby zpracování, které v nich aktivují zdraví prospěšné látky. Hlavní část knihy je věnována probiotikům, prospěšným bakteriím v našich střevech, a jejich zdrojům, kvašeným mléčným a sójovým výrobkům, mořským řasám, zelenině a nápojům. V oddílu věnovaném prebiotikům, jež stimulují růst těchto bakterií, najdete recepty na zpracování luštěnin, obilovin, semínek, zeleniny a ovoce.

 

Zatím nikdo nehodnotil.

Hodnotit
Hodnocení knihy

Počet hvězdiček

Jméno:
Hodnocení:
Zrušit




Zákazníci s knihou Kuchařka pro zdravé střevo kupují:
Frej David, Weinerová Kateřina: Kuchařka pro zdravé střevoFrej David, Kuchař Jiří,: Zdravé střevo - Komplexní prevence a terapie trávicích a střevních potíží a
Autorská dvojice Frej–Kuchař přináší nový pohled na střevo jako náš druhý mozek, který je základem našeho zdraví. Jeho nemoci a problémy přibližuje v ...

Josef Jonáš - Jiří Kuchař: Tak chutná štěstí - Bez použití cukruJosef Jonáš - Jiří Kuchař: Tak chutná štěstí - Bez použití cukru
Pokud máte rádi sladké, změní tato kniha váš život. Místo rafinovaného cukru v ní najdete sladidla, s nimiž zažijete, jak opravdu chutná štěstí. Vyhne ...

 

 

 

Ks:

 

 

 

 

© 2000 - 2020 Jasminka.cz