Čeněk Zíbrt: Česká kuchyně za dob nedostatku
Doporučená cena: 268,- Kč
Naše cena: 228,- Kč
(sleva 15 % - ušetříte 40 Kč)
Autor: Čeněk Zíbrt
Druh vazby: Vázaná
Počet stran: 212
Formát: A5
Stav: Na objednávku
Datum dodání: Do 14 dnů
ISBN: 978-80-7272-420-8
Nakladatelství: Dauphin
Sdílejte na Facebooku
Desítky receptů pro všechny zájemce o kuchyni nouze aneb kterak lze z lišejníků, bukvic, hlemýžďů a žab vyžíti. V době trvající krize recepty stále aktuální. Potěší však i zbohatlické gurmány u moderních sporáků či alternativní zdravoživotnístylohledače, kteří mohou společně experimentovat s netradičními bylinami a surovinami. Jedná se tak o první kuchařskou knihu budující stálý sociální smír. Publikace, jejíž první vydání vyšlo v roce 1917, je zaměřena na netypické zdroje obživy, ke kterým se z větší či menší míry muselo uchylovat obyvatelstvo v českých zemích v dobách nedostatku. Autor - renomovaný kulturní historik - se zaměřil na období roku 1817, kdy téměř v celé Evropě, v důsledku tíživých hospodářských podmínek, způsobených předešlými roky neúrody, zavládl hlad.
Zatím nikdo nehodnotil.
Nabízené knihy od stejného autora(autorky):
Čeněk Zíbrt: Česká kuchyně za dob nedostatku