Katz Sandor Ellix: Síla přírodní fermentace - Jedinečná chuť a léčivá síla živých kultur

Naše cena: 339,- Kč
(sleva 15 % - ušetříte 60 Kč)
Autor: Katz Sandor Ellix
Druh vazby: Knihy - vázané
Počet stran: 256
Rozměr: 153 x 194 mm
Vydáno: 2020-11-09
Stav: Skladem v externím skladu
Datum odeslání: Do týdne
ISBN: 978-80-271-3029-0
EAN: 9788027130290
Nakladatelství: GRADA Publishing, a. s.

Síla přírodní fermentace je oslavou přírodního bohatství, jehož chuti a prospěšných látek si lidstvo užívá po tisíce let a které se může stát součástí i vašeho jídelníčku. Je první kuchařkou, jež do hloubky prozkoumává kulinářské kouzlo kvašených potravin – zavede vás do jejich rozmanitého světa a nabídne jednoduché recepty na výživná, léčivá a lahodná jídla. Autor popisuje, jak na domácí výrobu kysaných mléčných produktů, představuje základní postupy na výrobu sýrů, věnuje se kváskovému pečivu, luštěninám či nastiňuje variabilitu přípravy kysaného zelí i jiné nakládané zeleniny. Mnohdy se během svého vyprávění pozastaví nad tradicemi nejrůznějších světových kultur. V knize nechybějí ani skutečně jednoduché techniky na domácí výrobu piva, vína i octa (spolu s recepty na cider, medovinu či šumivé víno). S téměř stovkou receptů je nejobsáhlejší a nejšířeji pojatou knihou o fermentovaných potravinách, která kdy byla publikována.





Nabízené knihy od stejného autora(autorky):
Katz Sandor Ellix: Umění fermentace I. Postupy a vybavení, nakládaná zelenina a kimčchi, kysan
Katz Sandor Ellix: Umění fermentace II. Pivo a další alkoholické nápoje, kváskový chléb, miso,